Jasper "Jazz" Hale

Jasper "Jazz" Hale (född Jasper Whitlock) föddes 1843 i Texas. Han blev general vid 17 års ålder, då han stred för sydstaterna i inbördeskriget. Jasper var en bra och manipulativ talare när han var människa, och tack vare det har han den ovanliga förmågan att kunna känna av och manipulera andras känslor.

Jasper blev vampyr vid runt 20 års ålder då han arbetade som general. Han skapades av en vampyr vid namn Maria för att hon ville att han skulle hjälpa henne att ta över Mexico City genom att skapa en armé av nyfödda vampyrer. Han gick med på detta, och även om han inte förstod det själv först så blev han mer och mer deprimerad allt eftersom striderna blev våldsammare. Han var inte medveten om det då det pågick, men hans depression berodde på att han kunde känna sina fienders känslor när han dödade dem. Till slut blev det för mycket för honom och han lämnade Maria. Då träffade han Alice, som sett deras framtid tillsammans i en vision. De reste till Carlisle Cullen och hans familj, som då bestod av Carlisle och hans fru Esme, samt Edward, Rosalie och Emmett. Alice hade sett deras ansikten många gånger i sina visioner och visste att deras sätt att leva skulle vara bra för Jasper, eftersom de bara jagade djur.

Jasper är fortfarande den i familjen som har svårast att hålla sig till sin diet, men han klarar det tack vare stöd från Alice och den motvilja han känner för att döda människor.

I filmerna spelas Jasper av Jackson Rathbone.

Som Jasper:



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!