Rosalie "Rose" Lillian Hale

Rosalie "Rose" Lillian Hale, född år 1915. Vampyr år 1933. Rosalie var en vacker kvinna från medelklassen som blev bortlovad till sin fars chefs son. Dagen innan deras bröllop misshandlade och våldtog hennes fästman och hans vänner henne. De lämnade henne på gatan i tron om att hon var död. Det var i det tillståndet Carlisle Cullen hittade henne. För att hon skulle kunna överleva var han tvungen att förändra henne till en vampyr. Rosalie har aldrig kunnat acceptera faktumet att hon aldrig kommer kunna få barn. Det är hennes största sorg och hon skulle göra allt för att få bli mänsklig igen. När Rosalie var två år gammal var hon ute och jagade. Då hittade hon Emmett McCarthy, svårt skadad efter att blivit överfallen av en björn. Hon tog hem honom till Carlisle som förändrade honom till en vampyr. Ända sedan dess har Rosalie och Emmett varit ett par. Rosalie gillar att stå i centrum, hon och Emmett har gift sig några gånger.

Rosalie gillar inte Bella Swan till en början, delvis eftersom Edward är kär i Bella och inte i Rosalie; eftersom Rosalie är otroligt vacker så förstår hon inte varför Edward väljer Bella framför henne själv. Den största anledningen till att Rosalie ogillar Bella är att för att Bella vill kasta bort sitt liv för att bli vampyr, medan Rosalie skulle göra allt för att bli mänsklig igen. En av hennes största drömmar är nämligen att få barn, vilket är omöjligt för henne då hon inte längre är mänsklig. Hon börjar gilla Bella mer efter att Renesmee har kommit till världen då Bella gör precis samma val som Rosalie hade gjort om hon varit i Bellas sits.

Rosalie är gift med Emmett Cullen. Anledningen till att Rosalie och Jasper heter Hale i efternamn istället för Cullen är för att invånarna i Forks inte ska tro att barnen i familjen är riktiga syskon, eftersom Emmett och Rosalie har ett förhållande och Alice och Jasper har ett förhållande. Därför låtsas Jasper och Rosalie att de är tvillingar, och att Emmett, Alice och Edward är syskon, medan ingen av dem egentligen delar släktband.

I filmerna spelas Rosalie av Nikki Reed.

Som Rosalie:



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!